ResinetZakupyGastronomiaSmażenie › Patelnia do naleśników 30 cm - Carbone plus (D-5120-30)

Patelnia do naleśników 30 cm - Carbone plus (D-5120-30)

Kategoria: Smażenie

Patelnia do naleśników 30 cm - Carbone plus (D-5120-30) - zdjęcie główne
Produkt dostępny w sklepie:
Helios-HoReCa

Helios-HoReCa

Producent:

DeBuyer

EAN:
3011245120306
Cena brutto:
173,31 zł
Przejdź do helios-horeca.pl
Producent: De Buyer Nr katalogowy: 30 cm Nadaje się do płyt indukcyjnych. Nie nadaje się do zmywarki. Patelnia do naleśników CARBON PLUS:   - średnica – 30 cm, grubość stali – 2,5 mm, wysokość – 1,7 cm   Zalety: - krótkie ścianki pozwalają na łatwe przewrócenie naleśnika, - perfekcyjne smażenie na minimalnej ilości tłuszczu, - patelnia nadaje się do wszystkich typów płyt, w tym także indukcyjnych, - perfekcyjnie przewodzi ciepło, - bardzo mocne uchwyty, UŻYTKOWANIE patelni ze stali węglowej: Dobra stalowa patelnia to taka, która była zahartowana i która ma czarne przebarwienia po kilku użyciach. Zmiana koloru stali jest normalną reakcją stali na kontakt z wysoką temperaturą.   HARTOWANIE Zagotuj w patelni filiżankę wody z obierkami od ziemniaków. Gotuj przez 15 min. Wylej obierki i wypłucz patelnię. Zalej patelnię cienka warstwą oleju i smaż go przez parę minut. Ściągnij patelnię z ognia i wytrzyj ją papierowym ręcznikiem.   CZYSZCZENIE PO KAŻDYM UŻYCIU - Myj patelnię w gorącej wodzie. Używaj tylko kilku kropli płynu do mycia naczyń jeśli to naprawdę konieczne - Wypłucz - Nasmaruj patelnię kilkoma kroplami oleju przed odłożeniem go na półkę.   RADA: - Żeby pozbyć się jakiegokolwiek osadu używaj niezbyt ostrej ściereczki. - Nie namaczaj. - Rozgrzej dobrze patelnię przed smażeniem. WAŻNE: Przed pierwszym użyciem należy dokładnie zastosować się do instrukcji zamieszczonej do produktu 

Pozostałe produkty w sklepie Helios-HoReCa

zakupy.resinet.pl - internetowa galeria handlowa Rzeszów