ResinetZakupyDom i wnętrzeWyposażenie kuchni › Patelnia węglowa 28 cm - CARBONE PLUS (5130)

Patelnia węglowa 28 cm - CARBONE PLUS (5130)

Kategoria: Wyposażenie kuchni

Patelnia węglowa 28 cm - CARBONE PLUS (5130) - zdjęcie główne
Produkt dostępny w sklepie:
Helios szkło

Helios szkło

Producent:

DeBuyer

EAN:
3011245130282
Cena brutto:
235,83 zł
Przejdź do helios-szklo.pl
  • Patelnia węglowa 28 cm - CARBONE PLUS (5130) - zdjęcie
Materiał: stal węglowa, uchwyty ze stali nierdzewnej Grubość stali: w zależności od modelu od 2 do 3 mm Nr katalogowy: D-5130-28 Patelnia węglowa CARBON PLUS:  - średnica - 28 cm, wysokość – 4 cm, grubość stali - 3 mm Zalety: - patelnia idealna do smażenia i efektu chrupiącej skórki. - perfekcyjne smażenie na minimalnej ilości tłuszczu - podgrzana do bardzo wysokiej temperatury karmelizuje soki zawarte w mięsie, nadając mu niepowtarzalny smak - patelnia nadaje się do wszystkich typów płyt, w tym także indukcyjnych - perfekcyjnie przewodzi ciepło - posiada bardzo mocne uchwyty - posiada również ergonomiczny, solidnie nitowany, wentylowany, nienagrzewający się uchwyt   WAŻNE Przed pierwszym użyciem prosimy dokładnie zapoznaać się z instrukcją zamieszczoną do produktu, w zakładce "do pobrania". Użytkowanie patelni ze stali węglowej: HARTOWANIE Zagotuj w patelni filiżankę wody z obierkami od ziemniaków. Gotuj przez 15 min. Wylej obierki i wypłucz patelnię. Zalej patelnię cienka warstwą oleju i smaż go przez parę minut. Ściągnij patelnię z ognia i wytrzyj ją papierowym ręcznikiem.   CZYSZCZENIE PO KAŻDYM UŻYCIU - Myj patelnię w gorącej wodzie. Używaj tylko kilku kropli płynu do mycia naczyń jeśli to naprawdę konieczne. - Wypłucz - Nasmaruj patelnię kilkoma kroplami oleju przed odłożeniem go na półkę. Dobra stalowa patelnia to taka, która była zahartowana i która ma czarne przebarwienia po kilku użyciach. Zmiana koloru stali jest normalną reakcją stali na kontakt z wysoką temperaturą.  Naturalne jest również pojawienie się rdzawych plam na powierzchni patelni, jest to spowodowane naturalnym procesem utleniania się stali węglowej lub w innym wypadku kontaktu stali z wodą. RADA - Żeby pozbyć się jakiegokolwiek osadu używaj niezbyt ostrej ściereczki. - Nie zamaczaj. - Rozgrzej dobrze patelnię przed smażeniem.  

Pozostałe produkty w sklepie Helios szkło

zakupy.resinet.pl - internetowa galeria handlowa Rzeszów